Akershus tett

//Sjekker om det finnes extra versjon av døren

Vi ønsker at du finner den døra som ivaretar dine ønsker til ditt inngangsparti. Hos Gilje finner du et stort utvalgt dører, og finner du ikke det du leter strekker vi oss langt for å lage den døra du vil ha. 

 

Generelt for våre ytterdører

Giljes ytterdører er bygget opp for å tåle et skiftende norsk klima, og ikke minst hard bruk. Vår oppbygging av dørene gjør at de tåler å stå eksponert for mye vær. 

Vi kan tilby komplette løsninger med sidefelt og/eller overlys. Hele konstruksjonen leveres sammensatt for å sikre et mest helhetlig utseende. Dørene kan også leveres med skjulte hengsler og andre detaljer som gir døren særpreg.

Giljes ytterdører kan leveres som sikkerhetsdør, skiltet branndør i klasse B30/ EI30 og lyddør godkjent for lydklasse 38dB/ 42dB. Disse egenskapene kan også kombineres.

En fyldig beskrivelse av utførelse, glass og tilbehør finner du nedenfor.

Våre dører kan leveres inntil 129 cm brede for enkeltdører og 239 cm brede for to-fløyede dører.

Alle ytterdørene leveres standard utadslående, men kan også leveres med innadslående slagretning.

 

Alle malte Gilje Ytterdører tåler vann fordi de er laget med kompaktlaminat for å tåle et norsk og barskt klima. Det gjør at Gilje Ytterdører er stabile og ekstra vær- og vannbestandig.

 

Vi gjør oppmerksom på at bildene kan avvike fra ferdig produkt. 


Utførelse

Gilje leverer landets mest solgte ytterdører. Gjennom flere år har våre dørdesign blitt foretrukket av både arkitekter, byggmestere og boligeiere som pusser opp. Dørene har et stramt og enkelt design kombinert med en suveren kvalitet.

 

Gilje ytterdører og entrédører leveres på mål inntil 129x239 og inntil 239x239 (tofløyet). Dørene kan inndeles med glass etter ønske, men minimum 120 mm lysmål må være igjen av dørbladet ytterst mot karmen. Leveres utadslående og innadslående. Utadslående dør er standard.

Overflatebehandling

Giljes malte ytterdører og endtrédører påføres farge etter eget valg. Malingen er nøye utviklet for å tåle værbelastninger over lang tid.

NCS OG RAL fargesystem

Gilje ytterdører leveres i standardfargen NCS S 0502Y. Andre farger kan bestilles, men det vil medføre et mindre tillegg i prisen.

Glasstype

Gilje tilbyr tre ulike glassvarianter til ytterdører og entrédører; klart glass, katedralglass og satinovo glass. Valg av glass i dør setter preg på døra og hele inngangspartiet.

Egenskaper

Alle dører fra Gilje kan tilføres egenskaper for å møte bruk og bruksområder. 

Lyddemping

Med lyddempende dører fra Gilje får du en helt annen opplevelse av stillhet. Bor du nær trafikkerte områder eller midt i sentrum vil våre lyddempende dører stenge mye av støyen ute.

Sikkerhetsdører

Gilje kan integrere en sikkerhetspakke i ytterdørene bestående av FG-godkjente beslag som trepunktslåser og to-funksjonssylindere, sterkere hengsler og en kraftigere konstruksjon av ramme og karm.

Isoleringsevne

Isolasjonsevne på dører måles i U-verdi. Desto lavere U-verdi desto bedre isolerer døren. Gilje leverer dører med U-verdi ned mot 0,58. Det er like bra som husveggen i mange norske boliger.

Brannmotstand

Gilje leverer skiltet branndør i klasse B30 og EI30. Disse egenskapene kan også kombineres med lyddør.

Glasstyper

Du kan velge mellom flere ulike glasstyper og glassfarger for å sette ditt eget preg på døren

Klart glass

Bruk av klart glass gir ytterdøren samme egenskaper som et vindu.

Katedral glass

Katedral glass gir kan leveres i flere farger, og gir deg mulighet til å sette et eget preg på ytterdøren.

Satinovo glass

Med Satinovo glass i ytterdøren får du et elegant, matt utseende med skjermet innsyn.

Tilbehør

Gilje tilbyr et stort utvalg av tilbehør som gjør at du får den døren du ønsker med akkurat de riktige egenskapene.

} }

Skjulte hengsler, dekor eller høytrykkslaminat? Det er mange muligheter for å gi din Giljedør akkurat det du ønsker deg.
Les mer

Dørvridere

Dørvridere er en detalj som gir det riktige uttrykket på døra. Gilje har et rikt utvalg vridere som du kan velge blant for å sette ditt personlige preg på døra.
Les mer

Høytrykkslaminat tåler store påkjenninger

Noen dører må tåle ekstra hard bruk. Ved å erstatte kompatklaminat med høytrykkslaminat får du dører som står i mot det meste.
Les mer