Gilje

Gilje vanlige balkongdører er er perfekt valg om du ikke har spesielle krav til isoleringsevne eller støydemping.

Leveres med U-verdi ned til 1,0

Gilje eXtra

Dersom du vil ha det ekstra lunt å stille, velger du Gilje eXtra.

Med Gilje eXtra får du dører med ekstra kraftig ramme, kraftigere glass og suveren isoleringsevne.

Leveres med U-verdi ned til 0,8.

Gilje eXtra
- et spørsmål om komfort

Balkongdør

//Sjekker om det finnes extra versjon av døren

Balkongdører fra Gilje har et  klassiske utseende og er produsert for å tåle et tøft, nordisk klima med skiftende værforhold. Dørene produseres av førsteklasses materialer i tråd med de beste håndverkertradisjoner. 

Du har mange valg for å sette ditt preg på dørens utseende.

  • Balkongdører kan leveres en-fløyet eller to-fløyet.
  • Vinduene kan ha sprosser
  • Døren kan leveres med brystning som reduserer vindushøyden.
  • Enkelt vedlikehold ved valg av vedlikeholdsfri aluminium
  • døren kan leveres i alle farger

For å sikre optimal tetthet og styrke leveres balkongdørene med 3-punkts espagnolett og solide løftehengsler. Glassileggingen skjer på samme, solide måte som i Giljes vinduer. Alle balkongdører leveres standard med HC terskel for å lette passering.  

Forutsatt riktig montering og forskriftsmessig vedlikehold, gir vi samme garanti som på våre vinduer. 

Gilje balkondører kan leveres med designvrider i børstet stål fra Randi-Line.


Utførelse

Gilje leverer landets mest solgte ytterdører. Gjennom flere år har våre dørdesign blitt foretrukket av både arkitekter, byggmestere og boligeiere som pusser opp. Dørene har et stramt og enkelt design kombinert med en suveren kvalitet.

 

Gilje ytterdører og entrédører leveres på mål inntil 129x239 og inntil 239x239 (tofløyet). Dørene kan inndeles med glass etter ønske, men minimum 120 mm lysmål må være igjen av dørbladet ytterst mot karmen. Leveres utadslående og innadslående. Utadslående dør er standard.

Overflatebehandling

Giljes malte ytterdører og endtrédører påføres farge etter eget valg. Malingen er nøye utviklet for å tåle værbelastninger over lang tid.

NCS OG RAL fargesystem

Gilje ytterdører leveres i standardfargen NCS S 0502Y. Andre farger kan bestilles, men det vil medføre et mindre tillegg i prisen.

Velg ramme med eller uten profil

Vinduer, skyvedører og balkongdører fra Gilje leveres nå med to ulike rammedesign, Gilje og Gilje eXtra.

Glassegenskaper

Som en av vindusbransjens ledene produsenter gir vi deg her et lynkurs i vindu- og glassegenskaper. Vi kan levere Giljevinduer med ulike glasskvaliteter og egenskaper.

Selvrensende glass

Giljevindu med selvrensende glass er et praktisk alternativ som nærmest eliminerer behovet for vanlig vask og renhold av vinduet utvendig. Glasset selv jobber mot smuss og støv.

Soldempende glass

Soldempende glass reduserer varmestrålingen fra solen og demper sollyset noe. Bruk av soldempende glass vil i mange tilfeller erstatte behovet for markiser eller annen form for soldemping.

Sikkerhetsglass

Velger du sikkerhetsglass i vinduet kan du trygt plassere ut møbler og utforme huset ditt som du vil, med minimal fare for brekkasje ved støt.

Dugg på glass

Med moderne høyisolerende, energibesparende isolerruter kan vi i noen sjeldne tilfeller oppleve at vinduene dugger på utsiden. Hvorfor skjer dette?

Energimerking av vindu

Isolasjonsevne på vinduer måles i U-verdi. Desto lavere U-verdi desto bedre isolerer vinduet. Gilje leverer vinduer med U-verdi ned mot 0,6. Det er like bra som husveggen i mange norske boliger.

} }

Sprosser

Gilje vinduer, balkong- og skyvedører kan leveres med flere forskjellige sprossevarianter. Du kan velge blandt faste gjennomgående sprosser, løse sprosserammer, løse klipssprosser og luftsprosser.
Les mer